حساب کاربری

یا

حداقل 8 کاراکتر

انگل تراپی در سگ ها و گربه ها؛ تشخیص و پروتکل درمانی

زمان مطالعه6 دقیقه

آخرین بروزرسانی : ۳ مرداد ۱۴۰۳نویسنده : دسته بندی : مراقبت از گربه
پرینت مقالـه

می پسنـدم0

اشتراک گذاری

اندازه متن12


انگل تراپی در سگ ها و گربه ها از اولیه ترین و مهمترین اقداماتیه که یه سرپرست باید بلافاصله بعد از به سرپرستی گرفتن و همینطور در طول زندگی سگ یا گربه طی پروتکل و به طور مداوم انجام بده. پروتکل انگل تراپی در سگ ها و گربه ها به دو منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری های انگلی و یا درمان بیماری های انگلی‌ انجام میشه.

انگل تراپی در سگ ها و گربه ها یکی از اقدامات مهمیه که سرپرست های پت باید در نظر داشته باشن. بیشتر از هر نوع انگلی، انگل های روده ای در گربه ها و سگ ها بسیار شایع هستن.
انواع مختلفی از انگل های داخلی (که اغلب به اونا کرم گفته میشه) میتونن حیوانات رو توی هر سنی آلوده کنن؛ اگرچه توله سگ ها و بچه گربه ها بزرگترین قربانی ها هستن. در حالی که بسیاری از حیوانات میتونن حامل این بیماری بدون علامت باشن، برخی دیگه میتونن با علائم شدید این بیماری رو نشون بدن.
رایج ترین انواع انگل ها کرم های گرد، کرم های نواری، کرم های قلاب دار، کرم های شلاقی، کوکسیدیا و ژیاردیا هستن. برخی از این انگل ها گهگاه میتونن ما انسان ها رو هم آلوده کنن. به منظور جلوگیری از گسترش این انگل ها، آزمایش مدفوع روتین، برنامه کرم زدایی پیشگیرانه و کنترل بهداشتی/محیطی خوب ضروریه.
گاهی اوقات سگ ها و گربه ها هیچ نشونه آشکاری مبنی بر انگل داشتن ندارن و کرم های بالغ همیشه توی مدفوع دیده نمیشن. گاهی اوقات تخم‌ها یا لاروهای انگل در مجرای روده سگ و گربه غیر فعال میمونن تا زمانی که تحت شرایط استرس فعال بشن.
با این حال، شایع ترین علامت ابتلا به انگل های روده ای اسهاله که گاهی اوقات خون توش وجود داره. اگه بار انگل زیاد باشه میتونه باعث استفراغ، انسداد، کاهش اشتها، بی‌حالی، کاهش وزن/کم‌وزنی بدن یا ظاهر کلی ضعیف بشه. حیوونایی که استفراغ و اسهال زیاد دارن ممکنه دچار کم آبی بشن و نیاز به مراقبت های ویژه داشته باشن.
انگل تراپی در سگ ها و گربه ها
 از رایج ترین انگل ها، کرم های گرد و کرم نواری هستن که بیشتر در مدفوع دیده میشن.
کرم های گرد ظاهری شبیه اسپاگتی دارن. کرم های نواری ظاهری شبیه دونه‌های برنج دارن و میتونن روی مدفوع یا در حال خزیدن در انتهای عقبی بدن حیوان دیده بشن. کرم های قلابدار و کرم شلاقی که هر دو در سگ ها شایع تر از گربه ها هستن، بسیار کوچیکن و اغلب در مدفوع دیده نمیشن.
ژیاردیا و کوکسیدیا هر دو انگل های میکروسکوپی هستن که با نگاه کردن به مدفوع با چشم غیرمسلح قابل مشاهده نیستن.
بیشتر انگل ها از طریق خوردن مدفوع حیوان به طور مستقیم یا غیرمستقیم پخش میشن. برخی از اونا از طریق جفت یا شیر مادر به توله سگ یا بچه گربه منتقل میشن. ژیاردیا همچنین میتونه در اثر نوشیدن آب آلوده ایجاد بشه. برخی از انگل‌ها گاهی اوقات میتونن به سایر قسمت‌های بدن حیوان مهاجرت کنن، جایی که میتونن باعث آسیب بشن.
در حالی که بیشتر انگل ها برای گونه های خاص هستن، گاهی اوقات انگل های سگ و گربه ممکنه انسان رو هم آلوده کنن. این اتفاق اغلب در مورد کودکانی میفته که در مناطق آلوده بازی میکنن و افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارن.

شایع ترین مشکلات انسانی مربوط به انگل های روده ای حیوانات مهاجر و لارو جلدی و احشاییه. این مشکلات زمانی اتفاق میفته که لارو انگل (کرم قلابدار) به پوست انسان نفوذ پیدا کنه یا تخم های انگل (کرم های گرد) به طور تصادفی مصرف شده و به اندام های مختلف مهاجرت کنن. اگه این تخم ها وارد چشم بشن (لارو مهاجر چشم) ممکنه به شبکیه آسیب برسونن و باعث کوری بشن.

انگل تراپی در سگ ها و گربه ها

وجود انگل در سگ و گربه ها چجوری تشخیص داده میشه؟

معمولا آزمایشی برای تشخیص وجود کرم های نابالغ وجود نداره؛ اما با استفاده از پروتکل های انگل تراپی در سگ ها و گربه ها میشه از رشد و تکامل کرم ها جلوگیری کرد و حیوانات مبتلا به انگل رو درمان کرد.

حتی گاهی تشخیص وجود کرم های بالغ هم امکان پذیر نیست؛ بخصوص برای عفونت های سستودی‌ که تخم های‌ اون به راحتی قابل تشخیص نیستن.

برای شروع درمان بدون تشخیص قطعی، باید از داروهای وسیع الطیفی استفاده کرد که توانایی نابودی بسیاری از انگل ها رو داشته باشن.

انگل تراپی در سگ ها و گربه ها

آیا انگل های پت به انسان قابل سرایته؟

خیلی از انگل ها بین انسان و حیوانات مشترکن؛ به عنوان مثال توکسوکارا کنیس و توکسوکارا کتی میتونن هم انسان و هم حیوان رو آلوده کنن و یا برای حیواناتی که به گوشت خام دسترسی دارن حتما باید پروتکل انگل درمانی سستودها رو رعایت کرد.

برخی از مشکلات انگلی اندمیک هستن؛ یعنی در یک منطقه خاصی بیشتر شایعن و باید با مشورت با دامپزشک های اون منطقه پروتکل های انگل تراپی مناسبی رو اتخاذ کرد.

انگل تراپی در سگ ها و گربه ها

انگل تراپی در سگ ها و گربه ها با چه پروتکلی انجام میشه؟

برای انگل تراپی در سگ ها و گربه ها که هنوز بچه هستن میشه در ابتدا از داروی فنبندازول در فرم شربت استفاده کرد.

این پروتکل میتونه از دو تا سه هفتگی آغاز و تا ۱۲ هفتگی ادامه داشته باشه.

بعد از بلوغ، انگل تراپی در سگ ها و گربه ها باید به صورت هر یک تا سه ماه یکبار انجام بشه و این زمان بسته به خطر عفونت متغیره؛ به عنوان مثال در خانواده هایی که بچه کوچیک و یا خانم باردار دارن باید فاصله زمانی بین هر انگل تراپی کوتاه تر باشه.

انگل تراپی در سگ ها و گربه ها

نتیجه گیری

به طور کلی انگل تراپی در سگ ها و گربه ها بستگی به شرایط نگهداری و محیط پت داره؛ به عنوان مثال حیواناتی که عادت به مدفوع خواری دارن و یا اونایی که داخل حیاط نگهداری میشن قطعا نیاز به انگل تراپی های وسیع الطیف تری نسبت به سایر حیوانات دارن. یکی از روش های تشخیص قطعی بیماری های انگلی تست مدفوعه.

توی این روزا که بردن پت به دامپزشکی میتونه دردسر باشه و خیلی خطرات رو همراه خودش داشته باشه؛ شما میتونین به راحتی از خدمات دامپزشکی در محل وتوریا استفاده کنین و با کمترین زحمت به مشکلات درمانی پتتون رسیدگی کنین.

آرزوی تیم وتوریا سلامتی پت شماست.

منبع: vettimes

دیدگاه کاربران
۴ دیدگاه
  • Ash ۶ شهریور ۱۴۰۳ / ۸:۲۶ ب٫ظ

    برای سگی که برانامه غذاییش خام خاریه باید هفته ای یکبار قرص انگل بهش بدیم یا ماهی یکبار?

    • وتوریا ۷ مهر ۱۴۰۳ / ۷:۳۵ ب٫ظ

      سلام وقت بخیر
      دکتر حسین زاده جواب شمارو میده:
      ببینید اصلا توصیه به خام خواری نداریم و بهتره حتما اگر غذای خونگی میدین اون پخته باشه چون برای خودتون هم میتونه خطرناک باشه و شانس ابتلا به بیماری در شما هم افزایش پیدا میکنه.

  • علی غفاری ۲۰ اسفند ۱۴۰۲ / ۲:۳۸ ق٫ظ

    قرص انگل سه گانه رو سه روز پشت هم باید خوراند به سگ‍؟

    • وتوریا ۲۰ اسفند ۱۴۰۲ / ۳:۵۱ ب٫ظ

      سلام وقتتون بخیر جناب غفاری
      متوجه عرضتون برای قرص انگل سه گانه نشدیم احتمالا منظورتون قرصی هست که از ترکیب سه ضد انگل استفاده میکنه مثل فنبندازول و پرازی کوانتل و…
      نکته ای که شما فرمودین فقط در شرایطی اوکیه که سگ در حال دفع کردن انگل باشه توی این شرابط میشه با دادن قرص ضد انگل سه روز پشت سر هم کار رو جلو برد.
      بعد از اون هم طبق پروتکل میتونین کار رو پیش ببرین.

      برای دریافت مشاوره به صورت آنلاین هم میتونین از دامپزشکان وتوریا مشاوره بگیرین

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقایسه محصولات

0 محصول

مقایسه محصول
مقایسه محصول
مقایسه محصول
مقایسه محصول