انگل تراپی در سگ ها و گربه ها ؛ تشخیص و پروتکل درمانی

انگل تراپی در سگ ها و گربه ها

پروتکل انگل تراپی در حیوانات به دو منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری های انگلی و یا درمان بیماری های انگلی‌ انجام میشه.

 وجود انگل چجوری تشخیص داده میشه؟

معمولا ازمایشی برای تشخیص وجود کرم های نابالغ وجود نداره اما با استفاده از پروتکلهای انگل تراپی میشه از رشد و تکامل کرم ها جلوگیری کرد و حیوانات مبتلا به انگل رو درمان کرد.

حتی گاهی تشخیص وجود کرم های بالغ امکان پذیر نیست ؛ بخصوص برای عفونت های سستودی‌ که تخم های‌ اون به راحتی قابل تشخیص نیست.

برای شروع درمان بدون تشخیص قطعی، باید از داروهای وسیع الطیفی استفاده کرد که توانایی نابودی بسیاری از انگل ها رو داشته باشن.

انگل تراپی

انگل های پت به انسان قابل سرایته؟

خیلی از انگل ها بین انسان و حیوانات مشترکن؛ به عنوان مثال توکسوکاراکنیس و توکسوکاراکتی میتونن هم انسان و هم حیوان رو الوده کنن و یا برای حیواناتی که به گوشت خام دسترسی دارن حتما باید پروتکل انگل درمانی سستودها رو رعایت کرد.

برخی از مشکلات انگلی اندمیک هستن؛ یعنی در یک منطقه ی خاصی بیشتر شایعن و باید با مشورت با دامپزشک های اون منطقه پروتکل های انگل تراپی مناسبی رو اتخاذ کرد.

انگل تراپی در سگ ها و گربه ها با چه پروتکلی انجام میشه؟

برای انگل تراپی توله سگ ها و بچه گربه ها میشه در ابتدا از داروی فنبندازول در فرم شربت استفاده کرد.

این پروتکل میتونه از دو تا سه هفتگی اغاز و تا ۱۲ هفتگی ادامه داشته باشه.

بعد از بلوغ سگ ها و گربه ها انگل درمانی باید به صورت هر یک تا سه ماه یکبار انجام بشه و این زمان بسته به خطر عفونت متغیره؛ به عنوان مثال در خانواده هایی که بچه کوچیک و یا خانم باردار دارن باید فاصله زمانی بین هر انگل تراپی کوتاهتر باشه.

انگل تراپی در سگ ها و گربه ها

نتیجه گیری

بطور کلی انگل تراپی بستگی به شرایط نگهداری و محیط پت داره؛ به عنوان مثال حیواناتی که عادت به مدفوع خواری دارن و یا انهایی که داخل حیاط نگهداری میشن قطعا نیاز به انگل تراپی های وسیع الطیف تری نسبت به سایر حیوانات دارن. یکی از روش های تشخیص قطعی بیماری های انگلی تست مدفوعه.

توی این روزا که بردن پت به دامپزشکی میتونه دردسر باشه و خیلی خطرات رو همراه خودش داشته باشه؛ شما میتونین به راحتی از خدمات دامپزشکی در محل وتوریا استفاده کنین و با کمترین زحمت به مشکلات درمانی پتتون رسیدگی کنین آرزوی تیم وتوریا سلامتی پت شماست.

منبع: vettimes

دکتر امیر حسین زاده
ارسال دیدگاه