امروزه یکی از چالش های کشورهای در حال توسعه، عدم توانایی در کنترل جمعیت سگ های ولگرد یا به بیان درستتر پرسه زنه . بخشی ازین عدم توانایی، به سیاست های غلط حکومت ها بر می گرده اما بخش مهم آن به فرهنگ ملت ها هم بستگی داره به عنوان مثال در ایران همیشه سگ یک موجود پلید و به اصطلاح نجس شمرده شده.
برای بررسی بیشتر و اصولی این مورد در این مقاله به بررسی یک نمونه موفق خارجی در کنترل جمعیت سگ های پرسه زن می پردازیم
سگ ها با قدمت زندگی ۳۰هزار ساله با انسان ها، از قدیمی ترین حیوانات خانگی و هم نشین انسان محسوب میشن. امیدواریم کشور ما هم با پیروی از روش های موفق، بتونه قدم مثبتی در کنترل سگ های پرسه زن برداره.
میخوای بقیه مقاله های وتوریارو بخونی؟ پس کلیک کن!
چرا کشور هلند ؟
کشور هلند، یه مثال موفق در زمینه مدیریت سگ های پرسه زنه. هلند اولین کشوریه که به طور کامل موفق به کنترل سگ های پرسه زن شده. در هلند، سلامت و شادابی سگ نشان دهنده سلامتی و شادابی سرپرست اون سگه. یکی از عوامل گسترش سگ ها در طبیعت، زایش سگ های ماده با ۱۶ توله سگه. زیاد بودن توله های متولد شده یکی از دلایل اصلی این اتفاقه. در این کشور سال ها سازمان های مختلف در جهت ساماندهی سگ های پرسه زن تلاش کردن تا تونستن به یک برنامه ریزی جامع و تخصصی برسن.
کنترل جمعیت سگ های ولگرد با برنامه چهارگانه
هلندی ها برنامه چهارگانه ای رو تهیه کردن:
- گرفتن
- عقیم سازی
- واکسیناسیون
- رهاسازی
و اون رو به طور دقیق پیاده سازی کردن
و اون رو به طور دقیق پیاده سازی کردن. این اقدام، جمعیت سگ های پرسه زن (ولگرد) رو به شدت کاهش داد و امروزه اگه سگی هم در خیابان دیده بشه سریعا اون رو به پناهگاه انتقال میدن تا یه سرپرست مناسب پیدا کنه.
چقدر این روش اثرگذار بود؟
مطالعات دانشمندان نشان میده که روش چهارگانه یکی از بهترین روش های کنترل جمعیت سگ هاست؛ اما در کنار بکارگیری این روش از آموزش نیز نباید غافل شد، آموزش به همه اقشار جامعه. مثلا آموزش نزدیک نشدن کودکان به سگ های واکسینه نشده و یا کنترل غذا رسانی های گسترده و …
روش هایی مثل جمع آوری کامل سگ ها و نگهداری اونا در پناهگاه ها که روشی مرسوم در کشور های آسیایی مثل ایران و هنده، روشی ناکارآمده و در طولانی مدت جواب نمیده. این روش در آخر منجر به کشتن سگ ها و بروز جنایاتی نظیر پناهگاه گندک دماوند میشه. کشورهای کمتر توسعه یافته باید از روش های موفق کشورهای دیگه مثل هلند برای کنترل جمعیت سگ ها استفاده بکنن.
منبع : manalistrays
رزیدنت تخصص جراحی دامپزشکی
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.