حساب کاربری

یا

حداقل 8 کاراکتر

گرمازدگی سگ؛ علائم گرمازدگی سگ و راه های درمان آن

زمان مطالعه7 دقیقه

گرمازدگی سگ ها
آخرین بروزرسانی : ۸ مرداد ۱۴۰۳نویسنده : دسته بندی : مقالات
پرینت مقالـه

می پسنـدم0

اشتراک گذاری

اندازه متن12

گرمازدگی سگ یکی از شدیدترین بیماری هایی هستش که در اثر گرمای زیاد ممکنه برای بچتون اتفاق بیفته. اولین علامت گرمازدگی، اسپاسم عضلانی هستش که با کم آبی و کاهش الکتروتیت های بدن همراهه.

خستگی و ضعف به دنبال گرمازدگی در سگ مشاهده میشه، در برخی موارد استفراغ و اسهال هم مشاهده میشه. دستگاه عصبی مرکزی هم در موارد شدید درگیر میشه. تشنج و اختلال تو عملکرد اندام های مختلف، از علائم درگیر شدن دستگاه عصبی مرکزیست. این اختلال منجر به آسیب به بافت های بدن مثل التهاب و یا کاهش خونرسانی به اندام ها میشه و در نهایت باعث آسیب و نارسایی اندام ها میشه.

گرمازدگی سگ

گرمازدگی یه مشکل جدیه که میتونه روی سیستم‌های مختلف بدن تأثیر بزاره. یه سری از این سیستم های اصلی عبارتند از:

  • قلب: ضربان قلب بالا که میتونه به سیستم قلبی عروقی فشار بیاره.
  • سیستم عصبی مرکزی: از علائم اون گیجی، سردرگمی، تشنج و از دست دادن هوشیاری هست
  • دستگاه گوارش: استفراغ و اسهال، اغلب خونی، به دلیل آسیب به پوشش روده.
  • کلیه‌ها: احتمال آسیب حاد کلیه به دلیل کم‌آبی و کاهش جریان خون.
  • کبد: آسیب به کبد به دلیل گرمای بیش از حد و استرس اکسیداتیو.
  • سیستم انعقادی: افزایش خطر خونریزی به دلیل انعقاد داخل عروقی منتشره (DIC).

همچنین گرمازدگی با تخریب پروتئین‌های شوک حرارتی که به طور معمول از سلول‌ها در برابر استرس و گرما محافظت میکنن، با مکانیسم های دفاعی بدن مقابله میکنه.

گرمازدگی سگ

علائم گرمازدگی سگ‌ ها

گرمازدگی سگ ها اغلب اوقات با نشونه های زیر همراه هستش:

  • نفس‌نفس زدن بیش از حد
  • قرمزی لثه‌ها/غشاء‌های مخاطی
  • تاکی‌کاردی (ضربان قلب سریع)
  • کم‌آبی
  • دمای بدن بالا (۱۰۴ درجه فارنهایت و بالاتر)
  • استفراغ (ممکنه خون هم مشاهده بشه)
  • اسهال
  • احساس گیجی/تلو تلو خوردن
  • احساس ضعف
  • تشنج

اگر میخوای راجب تشنج در سگ ها و علائم و درمان اون بیشتر بدونی، روی این نوشته کلیک کن!

علل گرمازدگی در سگ‌ ها

دو مثال از گرمازدگی سگ‌ ها رو در اینجا بهتون توضیح میدم:

گرمازدگی سگ ها

یه سگ که تو ماشین رها شده، حتی تو یه روز نسبتاً خنک: بر اساس یه مطالعه ایی که اخیر انجام شده، دمای داخل ماشین به طور میانگین هر ساعت ۴۰ درجه فارنهایت افزایش پیدا میکنه. این به این معنیه که حتی اگر دمای بیرون ۷۰ درجه فارنهایت باشه، دمای داخل ماشین میتونه به راحتی به بیش از ۱۱۰ درجه فارنهایت برسه. به همین دلیل، سگ نباید هرگز به تنهایی داخل ماشین رها بشه، حتی اگر پنجره‌های ماشین کاملا بسته نباشن.

سگی که تو یه روز گرم و مرطوب ورزش میکنه: هنگام ورزش کردن سگتون تو روزهای تابستانی به شدت احتیاط کنین. سگ‌ها حتی هنگام پیاده روی میتونن دچار گرمازدگی بشن. سعی کنین تو روز های تابستونی  اوایل صبح یا اواخر شب، سگتون رو به پیاده روی ببرین و آب تازه و کافی با خودتون به همراه داشته باشین.

بعضی از سگ‌ها مستعد ابتلا به گرمازدگی هستن. به طور مثال سگ هایی که مشکلات زیر رو دارن در معرض ابتلای بیشتری هستن:

  • سندرم براکیسفالیک ( سگ‌هایی که بینی کوتاه با صورت‌های صاف دارن مثل پاگ‌ها یا باکسرها)
  • بیماری قلبی
  • فلج حنجره
  • چاقی
  • کلپس نای

همچنین سگ‌ های مسن در معرض خطر بیشتری قرار دارن. با این حال، هر سگی میتونه به گرمازدگی مبتلا بشه. سگ‌ ها نسبت به انسان‌ها به بیماری‌های مرتبط با گرما حساس‌تر هستن چون نمیتونن دمای بدنشون رو با عرق کردن متعادل کنن.

راه اصلی خنک شدن سگ‌ ها نفس‌نفس زدنه که باعث تبخیر آب از زبانشون میشه، اما این روش زیاد کارآمد نیست.‌ گرمازدگی سگ ها تو مناطقی با دمای بالاتر و رطوبت بیشتر دیده میشه. گرمازدگی سگ ها به دلیل تغییرات آب و هوایی به خطر فزاینده ایی تبدیل شده.

تشخیص گرمازدگی سگ ها

تشخیص گرمازدگی سگ ها اغلب بر اساس سابقه قرار گرفتن در معرض گرما (مثل موندن داخل ماشین یا ورزش کردن)، علائم بالینی و دمای بدن بالاتر از ۱۰۴ درجه فارنهایت انجام میشه. یه سری از مشکلات که بالاتر توضیح دادم مثل بیماری قلبی، فلج حنجره و کلپس نای تو بروز گرمازدگی موثر هستن.

تشخیص گرمازدگی سگ ها

اگر شک دارین که سگتون دچار گرمازدگی شده، فوراً با دامپزشک یا بیمارستان دامپزشکی تماس بگیرین تا توصیه های لازم برای پایین اومدن دمای بدن سگتون تا قبل از اینکه خودتون رو بهشون برسونین، بهتون ارائه بدن. پایین آوردن دمای بدن سگتون قبل از رسیدن به بیمارستان، شانس زنده موندنش رو از ۵۰ درصد به ۸۰ درصد افزایش میده.

برای خنک کردن حیوان خانگیتون ، هرگز از یخ استفاده نکنین، چون میتونه خطر شوک (افت فشار خون، آسیب بیشتر به ارگان‌ها) و حتی هیپوترمی رو افزایش بده. سعی کنین حیوان خانگیتون رو به یه منطقه خنک یا سایه که رو به روش فن هم قرار داره، منتقل کنین. سگتون رو با آب با دمای مناسب خیس کنین و حوله‌های مرطوبی رو در حالیکه که دارین به بیمارستان میبرنیش، پشتش قرار بدین.

وقتی به بیمارستان رسیدین، معمولا دامپزشک با یه معاینه فیزیکی شروع میکنه تا وضعیت ذهنی و دمای بدن سگتون رو بررسی کنه. اگر قبل از رسیدن به بیمارستان برای خنک کردن سگتون، کارهای توصیه شده رو کرده باشین، دمای بدنش ممکنه نرمال شده باشه. احتمالاً آزمایش خون و ادرار برای بررسی بهتر توصیه میشه.

درمان گرمازدگی سگ‌ ها

بر اساس تشخیص گرمازدگی، سگتون نیاز به بستری شدن و شروع سرم ترامی برای درمان کم‌ آبی بدنش خواهد داشت. داروهایی برای کاهش یا جلوگیری از استفراغ و اسهال به سگتون داده میشه. آنتی‌بیوتیک‌ها هم احتمالاً بخشی از درمان حیوان خانگیتون برای جلوگیری از عفونت خواهد بود. بسته به وضعیت سگتون، ممکنه داروهایی برای جلوگیری از فعالیت‌های تشنجی تجویز بشه.

در طول بستری، کارکنان دامپزشکی وضعیت ذهنی، دما، فشار خون، ضربان قلب و تعداد تنفس های سگتون رو زیر نظر میگیرن، ممکنه تست الکتروکاردیوگرام هم نیاز باشه تا انجام بشه.

مدیریت گرمازدگی سگ‌ ها

تشخیص زودهنگام و درمان گرمازدگی برای زنده موندن سگتون و بهبودش ضروریه. بهبودی از گرمازدگی مستقیماً به اینکه دمای بدن سگ چقدر بالا بوده، بستگی داره. آسیب جدی زمانی اتفاق میفته که دمای بدن سگتون به بالاتر از ۱۰۹ فارنهایت برسه.

اگر سگت دچار تشنج شده و نیاز به مشاوره فوری داری، روی همین نوشته کلیک کن!

بیشتر سگ‌هایی که گرمازده شدن برای ۲-۳ روز داخل بیمارستان برای تجویز مایعات داخل وریدی و مراقبت‌های حمایتی بستری میشن. پس از ترخیص، نیاز به استراحت زیاد و مراقبت ویژه دارن و بعدش میتونن به زندگی عادی برگردن. دامپزشک احتمالاً ۱-۲ هفته بعد از گرمازدگی سگ انجام  آزمایش خون رو توصیه میکنه تا مطمئن شه که تمام ارگان‌ها به درستی کار میکنن.

پیشگیری از گرمازدگی سگ‌ ها

پیشگیری کلید جلوگیری از گرمازدگی سگ‌ هاست؛ نکات زیر رو زمانی که هوا گرمه رعایت کنین:

درمان گرمازدگی سگ ها

  • همیشه اطمینان حاصل کنین که حیوان خانگیتون هنگام بیرون بودن به سایه و آب کافی دسترسی داره.
  • تنها در زمان‌های خنک‌تر روز (اوایل صبح، اواخر شب) سگتون رو به پیاده روی ببرین. حتی پیاده‌روی‌های کوتاه میتونه موجب گرمازدگی سگ‌های مستعد در روزهای بسیار گرم و مرطوب بشه.
  • هرگز سگ‌ها رو داخل ماشین‌های تنها نگذارین، حتی در روزهای به ظاهر خنک. حتی اگر پنجره‌ها کمی باز باشن یا ماشین در سایه پارک شده باشه، داخل ماشین میتونه بیش از ۴۰ درجه فارنهایت گرم‌تر از بیرون باشه.
  • در روزهای گرم، حیوان خانگیتون رو داخل خونه با تهویه مطبوع نگهدارین، به ویژه اگر دارای شرایطی هستش که اون رو در معرض ابتلای بیشتر قرار میده، مثل سن بالا، سندرم براکیسفالیک، چاقی، بیماری قلبی، فروپاشی نای یا فلج حنجره.

گرمازدگی سگ ها مشکل رایجیه که معمولا تو فصل تابستون برای سگ هایی که عاشق پیاده روی هستن اتفاق میفته. اما ما امیدواریم با خوندن این مطلب بتونین به سگ دلبندتون کمک کنین که کمتر این حس ناخوشایند رو تجربه کنه.

منبع: petmd

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقایسه محصولات

0 محصول

مقایسه محصول
مقایسه محصول
مقایسه محصول
مقایسه محصول