حساب کاربری

یا

حداقل 8 کاراکتر

ارسال سگ به خارج از کشور؛ هزینه، قوانین و مدارک لازم

زمان مطالعه9 دقیقه

ارسال سگ به خارج از کشور
آخرین بروزرسانی : ۲۳ تیر ۱۴۰۳نویسنده : دسته بندی : سگ, گربه, مراقبت از سگ, مراقبت از گربه, مقالات
پرینت مقالـه

می پسنـدم0

اشتراک گذاری

اندازه متن12

ارسال سگ به خارج از کشور یک راهنمای بسیار مهم جهت رفع یک دغدغه اساسی برای کسیه که میخواد با سگ یا گربش به یک سفر خارج از کشور بره و یا همراه با پتش برای همیشه مهاجرت کنه.

خیلی از ما سرپرست های پت بخاطر وابستگی زیادی که به پتمون داریم، حاضر نیستیم تحت هیچ شرایطی اون رو از خودمون جدا کنیم و دوست داریم که همیشه و همه جا همراه ما باشن.

بعضی وقتا پیش میاد که قراره یه سفر طولانی مدت داشته باشیم و یا قصد مهاجرت به خارج از کشور رو داریم و طبیعتا این که بتونیم سگ خودمون رو همراهمون ببریم یکی از اولویت هاست. اگر شما هم یک سرپرست هستین و قصد مهاجرت دارین حتما یکی از سوالات زیر براتون پیش اومده:

  • اصلا مگه میشه سگمون رو همراه خودمون از کشور خارج کنیم؟
  • بردن سگ به خارج از کشور چه قوانینی داره؟
  • هزینه بردنش به خارج از کشور چقدره؟
  • راهنمای ارسال سگ به خارج از کشور شامل چه مواردی میشن؟

توی این مطلب قراره صفر تا صد راهنمای ارسال سگ به خارج از کشور رو بهتون توضیح بدیم تا بتونین با خیال راحت سگتون رو تو هر کجای کره‌ی خاکی همراه خودتون ببرین و تنهاش نذارین.

زمانی که شما قصد بردن سگتون به خارج از کشور رو دارین باید این نکته رو مدنظر داشته باشین که هر کشور قوانین و مقررات خاص خودش رو برای ورود و خروج حیوانات خانگی داره. پس لازمه که کشور مقصد خودتون رو مشخص کنین و بعد شروع به خوندن این مطلب کنین!

مشاوره دامپزشکی آنلاین وتوریا

مدارک لازم برای ارسال سگ به خارج از کشور

شما برای ارسال سگ به خارج از کشور لازمه که یک سری مدارک کامل رو از سگتون داشته باشین که براتون در ادامه آوردیم:

۱- گواهی سلامت:

اولین موردی که برای ارسال سگ به خارج از کشور لازمه، گواهی سلامتی از سگ شماست. سگ شما باید واکسینه شده باشه خصوصا در برابر ویروس هاری. نکته دیگه اینه که دامپزشک باید روی سربرگ کلینیک یا بیمارستان مشخصات سگ شما رو یادداشت کنه و گواهی کنه که سگ شما هیچ بیماری خاصی نداره و شرایط لازم برای خروج از کشور رو داره. یادتون نره که باید شناسنامه سگتون رو به همراه بج نامبر واکسن به همراه داشته باشین.

۲- داشتن میکروچیپ:

مورد بعدی برای ارسال سگ به خارج از کشور داشتن میکروچیپه. میکروچیپ در واقع یک تراشه الکتریکیه که به اندازه یک دونه برنجه و در زیر پوست، جایی بین دو تا کتف و پشت گردن سگ شما کاشته میشه.

این تراشه دارای کدیه  که در واقع حکم شماره ملی رو برای سگ شما داره و به سگ شما هویت میده. بنابراین داشتن میکروچیپ برای سگ شما جز موارد ضروری برای ارسال سگ به خارج از کشور به حساب میاد.

۳- داشتن پت پاسپورت یا شناسنامه بین الملل:

تمام حیوانات خانگی دارای شناسنامه سلامتی هستن که داخل این شناسنامه اطالاعات هویتی پت و سرپرست ذکر شده و همین طور اطلاعات واکسن و انگل تراپی حیوان خانگی هم داخلش درج میشه. اما برای خروج پت از کشور لازمه که شناسنامه بین الملل داشته باشین که صدور این شناسنامه در اکثر مراکز درمانی صورت میگیره.

راهنمای ارسال سگ به خارج از کشور

۴- تیتر هاری:

یکی از مهم ترین فاکتورهای ارسال سگ به خارج از کشور، تیتر هاریه. تیتر هاری مهمترین فاکتور کشور مقصد برای اجازه ورود حیوان خانگی شما به اون کشوره. از اون جایی که بیماری هاری یه بیماری بسیار خطرناک، مسری، زئونوز (قابل انتقال بین انسان و حیوان) و همچنین کشنده‌ست، همه ی کشورها قوانین سرسختی برای این بیماری دارن.

چرا که توی خیلی از کشورها ویروس هاری ریشه کن شده و برای همین برای ورود حیوانات خانگی به کشور به شدت روی این مورد سخت میگیرن و باید کامل مقررات ارسال سگ به خارج از کشور رعایت بشه. اونقدری که واکسیناسیون و تیتر هاری اهمیت داره، واکسینه شدن در برابر بقیه بیماری ها اهمیت چندانی نداره چرا که که تنها ویروس هاریه که میتونه به انسان ها منتقل شه و یه فاجعه درست کنه.

تیتر هاری در واقع بعد از تزریق واکسن هاری قابل انجامه. سگ شما ۲۱ روز بعد از تزریق واکسن هاری، باید آزمایش خون ازش گرفته بشه و تیتر هاری سنجیده بشه. یادتون نره که شما باید ۹۰ روز بعد از این که واکسن هاری رو برای سگتون تزریق کردین بلیط خودتون رو تهیه کرده باشین.

انجام آزمایش تیتر هاری به طور کلی در ۳ جای مختلف قابل انجامه.

  • تیتر هاری ایران: تیتر هاری که تو کشور ایران انجام میشه فقط برای کشور امارات قابل پذیرشه و شما با تیتر کشور ایران نمی تونین سگتون رو به کشور دیگری ببرین. البته در رابطه با تیتر هاری ایران باید بهتون بگم که از سال ۱۴۰۳ امارات قانون جدید گذاشته که فقط حیوانات خانگی میتونن وارد اون کشور بشن که تیتر هاریشون در انستیتو پاستور تهران انجام شده باشه (قبلا در هر شهری قابل انجام و مورد پذیرش کشور امارات بود).
  • تیتر هاری اروپا: تیتر هاری اروپا تقریبا برای همه کشورها تایید شده‌ست. هزینه انجام تیتر هاری برای اروپا مبلغی حدود ۲۰۰ یورو در نظر گرفته شده که مطابق با قیمت ارز، مقدار ریالی اون متغیر خواهد بود.
  • تیتر هاری آمریکا: برای ورود سگ به آمریکا، فقط باید تو خود کشور آمریکا صورت بگیره.

راستی، جالبه بدونین که بردن سگ به کشور ترکیه نیازی به تیتر هاری نداره و سگتون فقط باید واکسن هاری دریافت کرده باشه.

قوانین ارسال سگ به خارج از کشور

برای ارسال سگ به خارج از کشور و در واقع اجازه خروجش یکسری قوانین و مقررات دیگه هم وجود دارن که در ادامه بهشون اشاره می کنیم:

  • تعداد مجاز حیوانات خانگی همراه مسافر جهت ورود و خروج، سگ و گربه از هر گونه دو قلاده (حداکثر چهار قلاده)، و پرنده از هرگونه دو قطعه (حداکثر ده قطعه) است.
  • خروج حیوانات خانگی و پرنده ها بدون مسافر (به صورت پستی یا باربری) به هماهنگی کشور مقصد نیاز داره و هرگونه عواقب احتمالی برای حیوان شما کاملا به عهده سرپرست خواهد بود.

قوانین قرنطینه پس از ارسال سگ به خارج از کشور

یک سری از کشورها قوانین خاصی رو برای قرنطینه حیوان خانگی شما دارن. در رابطه با ارسال سگ به خارج از کشور موضوع قرنطینه هم مطرحه که شما بهش توجه ویژه ای داشته باشین. در رابطه با قرنطینه اول باید با سه اصطلاح شما آشنا شین.

۱- کشورهای بدون هاری (Rabies Free Countries):

کشورهایی که این بیماری در آنها ریشه‌ کن شده (مثل انگلیس و استرالیا).

ورود به این کشورها بدون قرنطینه ممنوعه و برای ورود حیوانات به آن ها باید شرایط و مدارک لازم وجود داشته باشه.

۲- کشورهای کنترل شده در برابر هاری (Rabies Controlled Countries):

کشورهایی که شیوع این بیماری در اون ها پایینه. مثل کشورهای اروپایی، آمریکا، کانادا، مکزیک و … .

۳- کشورهایی با ریسک بالای هاری (High Incidence of Rabies):

کشورهایی که شیوع این بیماری در اون ها بالاست. مثل ایران، ترکیه، امارات و … .

اگر مقصد شما یکی از کشورهای دسته اول باشه، به دلیل این که بیماری هاری در آنها کاملا ریشه ‌کن شده، سخت‌گیری زیادی دارن و حیوان خانگی شما حتما باید در قرنطینه قرار بگیره در غیر این صورت از ورود اون به کشور مورد نظر جلوگیری میشه. پس قبل از ارسال سگ به خارج از کشور باید حواستون باشه که مقصد شما جزو کدام یک از گروه‌های بالاست.

راهنمای بردن سگ به خارج از کشور

اسناد و مدارک لازم برای حمل حیوانات خانگی با هواپیما

همانطور که برای ورود خودتان به هواپیما نیاز به مدارک دارین، برای ارسال سگ به خارج از کشور با هواپیما هم باید مدارکی رو آماده کنین و در صورتی که این مدارک را به ایرلاین مورد نظر ارائه ندین، اجازه ورود حیوان شما به هواپیما صادر نخواهد شد.

به طور کلی مدارک مورد نیاز برای ورود حیوان به هواپیما در فرودگاه شامل موارد زیر میشه:

  • شناسنامه یا گذرنامه حیوان
  • اصل گواهی معتبر بهداشتی بین‌المللی صادر شده توسط دامپزشکی دولتی کشور مبدا و یا مقصد
  • تایید کتبی قرنطینه دامپزشکی فرودگاه (فقط برای پروازهای بین‌المللی)
  • مدارک واکسیناسیون حیوان خانگی معتبر
  • تکمیل فرم مخصوص درخواست انجام امور و حمل حیوان خانگی
  • ارائه اصل برگه پرداخت کرایه حمل حیوان خانگی

شرایط پذیرش حمل حیوانات خانگی با هواپیما چیه؟

  • برای سفر بچه‌ های سگ و گربه باید حداقل ۱۰ هفته از تولد آن‌ها گذشته باشه. (در برخی از کشورها حداقل سن حیوان ۱۲ هفته ست).
  • بر اساس قوانین سازمان دامپزشکی ایران حداکثر ۲ قلاده سگ یا گربه و ۱۰ قطعه پرنده تزئینی میتونین با خودتون حمل کنین.
  • چند ساعت قبل از سفر به حیوان خود غذای سبک بدین و در صورتی که سفرتان بیش از ۲ ساعت طول می‌کشه به اندازه کافی آب داخل قفس حیوان بذارین.
  • برخی از ایرلاین‌ها ممکن است حیوانات پرخاشگر، بیمار، ناآرام، بسیار پیر، دارای بوی زننده و یا دارای هر شرایط ناسازگار دیگر را پذیرش نکنن.
  • برخی از ایرلاین‌ها ممکن است حیوانات گران قیمت و یا حیواناتی را که برای صاحبانشان ارزش خاصی دارن، پذیرش نکنن.
راهنمای ارسال سگ به خارج از کشور

باکس استاندارد برای حمل حیوانات خانگی داخل هواپیما چه ویژگی هایی داره؟

۱- باکس مناسب برای داخل کابین:

این باکس ها از جنس پارچه ای یا برزنتی ان. این باکس ها قابلیت انعطاف دارند زیرا در هنگام Takeoff و Landing آنها باید در زیر صندلی جلو مسافر قرار بگیرند و قابل انعطاف بودشان از این جهت حائز اهمیته و همین انعطاف پذیری باعث میشه بطور کامل در زیر صندلی جلو قرار بگیرن.

ابعاد این باکس بسته به هر ایرلاین متفاوته. مثلا برای ایرلاین ترکیش، این ابعاد برای باکس تعیین شده:

– طول ۴۰ سانتی متر

– عرض ۳۰ سانتی متر

– ارتفاع ۲۳ سانتی متر

یه نکته مهم که باید مدنظر داشته باشین اینه که مجموع وزن پت و باکس داخل کابین نباید بیشتر از ۸ کیلوگرم بشه.

۲- باکس مناسب برای قسمت بار هواپیما:

باکس هایی از جنس فایبرگلاس که استحکام مناسبی دارن.

از لحاظ ساختاری برای باکس استاندارد پرواز حیوانات خانگی قسمت بار استانداردهایی وجود دارد:

  • درب باکس باید قابلیت چفت شدن داشته باشه
  • فقط نیمه بالایی باکس درز مجزا برای تهویه هوا داشته باشد و نیمه پایینی باکس هیچ گونه درزی نداشته باشه
  • قسمت فوقانی باکس سقف باکس نباید هیچگونه درب یا جایی برای بیرون آمدن پت از داخل باکس داشته باشه
  • باکس استاندارد پرواز پت حتماً باید ظرف آب با قابلیت نصب به قسمت داخل درب باکس داشته باشه

استانداردهای لازم برای باکس داخل بار هواپیما:

۱- طول باکس باید از طول پت بیشتر باشه

۲- ارتفاع باکس باید طوری باشد که وقتی پت بصورت ایستاده بر روی دست و پا داخل باکس قرار میگیره قسمت فوقانی سر یا قسمت فوقانی گوش در نژادهایی با گوش راست به سقف باکس برخورد نکنه

۳- عرض باکس باید طوری باشد که پت به راحتی بتواند در آن بچرخه

با توجه به افزایش مهاجرت ایرانیان به خارج از کشور موضوع راهنمای ارسال سگ به خارج از کشور هم برای سرپرست های حیوانات خانگی از اهمیت بالایی برخورداره که شما اگر قصد خروج از کشور با حیوان خانگی تون رو دارین باید توسط یک تیم حرفه ای کار های مهاجرت کوچولوتون رو پیگیری کنین.

منبع pet travel

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقایسه محصولات

0 محصول

مقایسه محصول
مقایسه محصول
مقایسه محصول
مقایسه محصول